071-5314950
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws De officiële opening van de school

De officiële opening van de school

9 september 2022 | Nieuws

Basisschool De Wereldwijzer is officieel geopend. Dit gebeurde door een stevige druk op de rode knop van het confetticanon op het schoolplein van de basisschool. De Leidse wethouder Abdelhaq Jermoumi van Kansengelijkheid, Jeugd en Onderwijs opende de nieuwe school in de Leidse Stevenshof.

De Wereldwijzer is ontstaan uit een fusie van twee naast elkaar gelegen basisscholen van SCOL in de Stevenshof, het rooms-katholieke Klankbord en de protestants-christelijke Zwaluw. Dit maakt De Wereldwijzer een interconfessionele school. Het afgelopen schooljaar is de fusie voorbereid, samen met de teams en ouders. Zij hebben onder andere meegedacht over wat voor school De Wereldwijzer wil zijn voor de kinderen in de Stevenshof, over mogelijke lesmethoden en schooltijden. In het schoolgebouw zijn alle ruimtes van de twee voormalige scholen nu met elkaar verbonden.

De schoolnaam is gekozen op basis van tachtig ideeën van leerlingen en leerkrachten. De naam duidt op de school als gids in de wereld van nu als basis voor straks, de school die kinderen wijzer maakt, zodat zij daarin goed kunnen functioneren en gelukkig worden. De Wereldwijzer heeft ‘de wijze uil’ als logo, met de wereldbol als buikje.

Op de vraag wat de wethouder echt belangrijk vindt voor het onderwijs, antwoordde hij dat iedereen recht heeft op gelijke kansen, waar je ook wordt geboren. ‘We moeten dat ook echt sámen doen.’, aldus Jermoumi. Hij heeft zelf ervaren hoe belangrijk dat is. Hij woonde als kind in Leiden-Noord.

Over een paar jaar, rond 2025, heeft de gemeente Leiden een nieuw schoolgebouw op deze plek gepland. Het huidige gebouw is 40 jaar oud. Doordat de twee genoemde SCOL-scholen nu samen De Wereldwijzer zijn, kan goed worden toegewerkt naar de eisen waaraan het nieuwe schoolgebouw straks qua onderwijsmogelijkheden moet voldoen.

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.