071-5314950
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws Start schooljaar

Start schooljaar

23 augustus 2022 | Nieuws

Afgelopen maandag zijn alle kinderen gestart op school, het was fijn iedereen weer gezond terug te zien. De kinderen leren de nieuwe juf of meester kennen, het nieuwe lokaal en hoe alles ook alweer werkt op school.  Ook wordt er in alle groepen gewerkt aan het vormen van een sociaal veilige groep. Dit doen we in De Gouden Weken met verschillende activiteiten. 

Het team van De Wereldwijzer:

Op en in het gebouw is de naam van de school duidelijk zichtbaar gemaakt. Er hangen nieuwe gevelborden en de wereldwijze uil zien we terug in de aula’s. Ook de website www.bsdewereldwijzer.nl is in de lucht. Helaas staat er nog veel onkruid op de pleinen. Dit gaat een hovenier zo snel mogelijk verwijderen.

Minister Wiersma en Soufiane Touzani online op bezoek in groep 8

De minister van onderwijs, Dennis Wiersma, heeft groep 8B gisteren veel succes gewenst voor dit schooljaar. Soufiane Touzani was er ook bij. De aanleiding voor de ontmoeting is de lancering door de minister van het programma School & Omgeving. Dat biedt tienduizenden leerlingen, naast hun reguliere lessen op en rondom school, extra activiteiten en ondersteuning. Het gaat om activiteiten waarmee niet ieder kind van huis uit in aanraking komt, maar die wel belangrijk zijn om verder te komen in het leven. Bijvoorbeeld hulp bij huiswerk, mogelijkheden voor sporten of hulp bij de oriëntatie op een toekomstig beroep.

Op zijn vraag “hebben jullie weer energie?” riep de klas volmondig “Jaaaa!”. Toen vervolgens Youtuber en oud-voetballer Touzani ook in beeld verscheen, brak een luid gejoel los. Wiersma gaf de kinderen mee dat “het heel goed is als je naast school ook andere dingen doet om jezelf te ontwikkelen. En ook dat “als je even iets niet kan wat je wél graag wil, er nog van alles is waar je ook blij van wordt. Dat zie je aan Soufiane Touzani: hij is geen profvoetballer, maar maakt andere mensen heel blij!”

 

 

 

 

 

 

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.